Rijstterassen in Ping'An
hey
Gisteren hebben we dus de rijstterassen in Ping'An bezocht dmv een tour. We vertrokken om 8u smorgens. de gids was te laat dus het was al 20u30 wanneer we vertrokken. Het was 2uur rijden met de bus naar het dorpje.
Eerst stopten we natuurlijk in een minderhedendorp waar the long hair people woonden. deze vrouwen hadden allemaal haar van meer dan 2m lang. Dit was natuurlijk weer een stomme toerischtische attractie die we moesten meedoen. Opdringerige verkoopsters met brol waren natuurlijk van de partij en ook een show. Deze sloeg alles, we hebben in thailand al veel idote dingen gezien maar dit was erover. In het begin stonden al deze vrouwen dus op een rij op het podium, ze kondigden iets aan in het chinees en alle chinezen stormden naar voor en begonnen fotos te nemen samen met deze minderheden. Chinezen hebben soms toch weinig respect hoor, dt was wel een spectacel eigenlijk om te zien. We vertellen er thuis nog verder over :)
Alleen nog even dit, als je buiten ging stonden al deze vrouwen op een rij en moest je verplicht langs hen passeren. Als teken van ik mag je graag nijpen ze in elkaars poep. Dus je kan al denken, we hebben een paar goede knepen gekregen. Nick was vlug om er voorbij te lopen :)
Daarna dus verder met de bus naar de terassen voor de luch. Toen het uiteindelijk 13u was mocht iedereen naar de terassen gaan kijken en om 15u moesten ze terug beneden aan de bus staan. Een hele dag dus onderweg voor 1,5u rijstterassen! Dit is weer typisch een chinese tour!
Gelukkig hadden wij vooraf afgesproken met de gids om in het dorp aan de rijstterassen zelf te blijven slapen. Wij konden dus op ons gemak als de toeristen allemaal terug wegware ndoor de terassen wandelen. Het eerste stuk was niet zo heel indrukwekkend maar wel mooi. Het regende dan ook ... wat wel wat minder was maar tegen een uur of 4 klaarde het op. We hebben nog een mooie wandeling kunnen maken en veel gezien rond 18u waren we terug in het dorpje. We vonden daar een restaurantje met mooi uitzicht en hebben er superlekker gegeten (zie fotos) De mensen waren supervriendelijk en spraken vrij goed engels. We beken samen met hen onze fotos van de dag aan de computer, was leuke ervaring. ze vonden het allemaal heel knap en hebben er een aantal gegeven :) We hebben er ook nog lang met een hollands koppel gebabbeld over hun reis en de onze. Leuk
Daarna moe en voldaan van de dg het bedje in! We sliepen maar voor 8euro! Allemaal heel goedkoop daar! Wel enkel koud water uit de douche maar dit losten we snel op aangezien er in elke hotelkamer hoe sober ook er steeds een waterkoker staat voor thee! we konden dus toch nog douchen :)
Smorgens rond 9u waren we terug onderweg voor meer wandelen door de rijst :) We wandelden nu naar een dorp verderop. Het was wat verder dan gedacht want we waren 1.5uur onderweg. Onderwege schepten we ook weer 2 verkoopsters op, die hebben bijna hele weg achter ons gelopen. We hebben ze proberen afschudden maar ze lieten zich niet doen. Uiteindelijk in het dorp aangekomen hebben we wat drinken gekocht in een winkeltje. Het dorpje een bekeken, dit was echt iets heel ontoeristich. Alle mensen door het raam kijken naar ons, sommige kwamen buiten om te vragen of we wouden eten bij hen. Ik had er wel zin in maar aangezien we diarree proberen vermijden dit maar wijselijk niet gedaan. Eignelijk straf dat er echt mensen zo nog leven....
Toen we terug naar ping'an wouden stappen kwamen die 2 verkoopsters er weer aan. Hier hadden we ECHT geen zin meer in dus ik heb het eens duidelijk gemaakt. No picture, No buying and NO guide!! Go AWAY! hehe was grappig ze zijn niet meer meegegaan. een tijdje later zagen we ze bij een ander koppel lopen... wat een ambetate vrouwen!!
In de namiddag rond 15u moesten we terug aan de bus staan om te vertrekken met de groep van de volgende dag. We waren kapot gelopen, blj dat we terug naar ons hotel konden. Maar de tour was nog niet gedaan, ze gingen eerst nog met ons naar een tea house! Onvoorstelbaar het was dan al 18u toen we in guilin aankwamen en dan steken ze ons in een theehuis waar ze natuurlijk weer alleen chinees spreken. We hebben daar een paar thees moeten proeven, maar niets gekocht.
We waren echt blij dat we deze tour op 2 dagen hebben kunnen doen, in dit dorpje slapen tussen de rijstterassen was echt leuk!
Morgen vertrekken we weer om 8u. Ze komen ons halen voor een boottocht op de Li-rivier naar onze voorlaatste (spijtig) bestemming YANGSHUO.
PS; de fotos van de rijstterassen staan bij de fotos van DALI, we konden geen nieuwe map aanmaken.... je vind ze wel he
mooie foto's
fantastische reis
enige ervaring
profiteer van de laatste etappes
ondertussen blijft jullie gras altijd maar groeien, en daar is ne sukkelaar die dat allemaal afrijdt
vele groeten
tis zonde moekie heheheh
moekie doet de hof, poekie doet het gras he slimmeke
we staan voor een heerlijk mooi weekend, dinsdag begint de herfst echt.
Vandaag zaterdag gaan we naar de BBQ van Pfizer.
groetjes
wegens te weinig tijd en altijd veeeeeeel te traag internet laten we hier even een berichtje achter.
We zitten nu momenteel in Yangshuo en vertrekken morgenavond 21h30 met de nachttrein naar shenzen. Daar hopenlijk de boot nemen enzo de haven van hong kong binnenvaren.
Alles in Yangshuo is tof maar vandaag is onze pijp even uit... een beetje breaken en shoppen hehehe
morgen er nog eens invliegen met de fiets en hopenlijk blijft het weer even goed als vandaag. De vorige twee waren heel warm maar weinig zon... er groeit hier niets voor niets heel gemakkelijk rijst. groetjes nick en kath
Seg Nick, in welke vrouwen hun poep hebt gij genepen? :-)
tsja dat zullen we eens moeten bespreken bij een paar pinten of ge moet niet meer buiten mogen......
Wat een superonvergetelijke reis, ik ben al superbenieuwd naar de andere foto's !!
Trouwens, de gesprekken via de 'reacties' vind ik ook wel lachen en om naar uit te kijken, hihi.
Terwijl jullie daar nog vollop aan het genieten zijn en
nog lang niet aan thuis aant denken zijn, zijn wij natuurlijk al jullie thuiskomst aan het plannen, en aangezien ik 2 dagen thuiszit (jaja, de darmkes) hehe, heb ik tijd genoeg e ,haha
Dikke kus
Geniet er nog van !!!!!!
Na 'n weekje ben ik er nog eens geraakt! 'k Heb wa verhalen moeten inhalen, hehe :)
"Alle mensen door het raam kijken naar ons, sommige kwamen buiten om te vragen of we wouden eten bij hen." Dachten die nu da jullie clochards waren of .. ?
Btw precies nog geen zin om terug nr België te komen? ;) Ik mis jullie althans wel al
X
amaai mijne frak, wat een mooi reis !!! ik ben gewoon stikjaloers !
geniet er nog maar van !
paps
Even ter info: morgen zullen frisse pintjes en kriekjes voor jullie klaar staan bij de thuiskomst :-)
Hey Kathleen en Nick,
hopelijk hebben jullie een onvergetelijke reis gehad. Wij zijn in elk geval blij dat we een beetje hebben kunnen meegenieten. Profiteer van je laatste momenten daar en doe maar een trui aan als je in Brussel aankomt!!!!
Katja en co